4 råd: Sådan undgår du et hackerangreb

Ransomware-angreb forekommer oftere og oftere, og det er ikke længere kun store virksomheder, der rammes. Private mennesker står også for skud. Vi har samlet en række gode råd til at sikre dig mod hackerangreb.

Ransomware er et af de mest effektive hackerangreb, du kan udsættes for. Bagmændende låser alle filer på din computer og kræver derefter en løsesum for at åbne dem igen – og det er ikke kun virksomheder, der er i farezonen, men også privatpersoner.

Vil du undgå at blive offer for hackerne, kan du med fordel sikre dig med følgende fire råd:

1) Hav altid backup

Vi har sagt det før, men vi kan ikke sige det nok: Du skal ALTID have backup på alle dine data. Det er din eneste reelle chance for at genskabe låst data, medmindre du punger op med kolde kontanter til de kriminelle – og det anbefaler vi bestemt ikke, at du gør.

Backup er en svær størrelse, og der findes mange forskellige løsninger på markedet. Vi har skrevet om flere af dem her, men det korte af det lange er, at du skal have en sikker, krypteret backupløsning på nettet, der automatisk opdaterer dine data.

2) Vær skeptisk overfor ukendte afsendere

De fleste hackere skaber adgang til computersystemer gennem uforsigtige mennesker, og derfor skal du ganske enkelt altid være kritisk, når du modtager en mail fra en person, du ikke kender. Du må aldrig åbne vedhæftede filer eller klikke på links i uopfordrede mails, og du må aldrig sende personlige oplysninger, adgangskoder eller kreditkortoplysninger via mail.

3) Hold computeren opdateret

Det kan være irriterende, når computeren fortæller dig, at der er en opdatering klar, men det er vigtigt, at du løbende og hurtigt opdaterer dine programmer, så du ikke risikerer, at it-kriminelle udnytter kendte sårbarheder til at få adgang til din computer.

4) Brug effektiv antivirus

Du skal altid – og vi mener ALTID – have et antivirusprogram installeret på din computer. Desværre kan du ikke vælge program efter forgodtbefindende, da ikke alle antivirusprogrammer er lige gode, når det kommer til sikkerhed, men det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Vil du have garanti for optimal beskyttelse mod alle former for trusler, kan du tage et kig på My-Data Internet Security, der sikrer dig mod ondsindet adfærd på din computer.