Når det kommer til it-sikkerhed, er vi danskere naive; vi tror ganske enkelt ikke, at vi er interessante for hackerne. Virkeligheden er dog en helt anden.
De fleste danskere føler sig ret sikre på, at de ikke bliver udsat for et hackerangreb, og det er en farlig holdning, hvis du spørger os. Som sikkerhedseksperter oplever vi gang på gang, at uopmærksomme danskere – private såvel som virksomheder – rammes af et it-svindel angreb, og følgerne kan i værste fald være katastrofale.
Phishing mails er den mest udbredte form for it-angreb, og det faktum, at vi er så godtroende, betyder ifølge TV 2, at mellem fem og ti procent af modtagerne af de mistænkelige mails, vælger at klikke på det vedhæftede link.
Cirka 0,5 procent kommer så langt, at det får konsekvenser.
Vær kritisk, stil spørgsmål
Hos My-Data mener vi, at den grundlæggende viden om it-sikkerhed bør bredes ud til den danske befolkning. Vi skal lære, at være kritiske overfor det vi møder på internettet; det er okay at stille spørgsmålstegn ved tingene.
Undersøgelser viser, at 66% af al malware bliver installeret via ondsindet email.
Det er helt vildt!
Og det er nødvendigt med en holdningsændring, hvis vi vil problemet til livs.
Som eksperter på området går My-Data ind i kampen om at højne sikkerheden ved at udlodde gratis PC Checkups i konkurrencer, ligesom vi ugentligt udgiver artikler, der går i dybden med forskellige scenarier indenfor it-sikkerhed.
Og så deler vi hellere end gerne ud af gode råd.
Sådan sikrer du dig mod hackere
Vil du styrke dit forsvar mod hackerne og it-svindel, har vi samlet 3 tips til dig, der ellers har en tendens til at være naiv. Det handler nemlig alt sammen om mentalitet, og den kan du ændre.
- Vær skeptisk
Modtager du en email med et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, så er det sandsynligvis netop det. Du får aldrig en gratis iphone, ligesom du aldrig vinder penge ud af det blå.Bevar din sunde fornuft, og slet tvivlsomme mails med det samme. - Kontakt firmaet
Hackerne bliver bedre og bedre til at skjule sig bag falske hjemmesider, der ligner ægte og velkendte sider, fx fra din bank eller fra SKAT. Er du i tvivl, så ring til den respektive virksomhed. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.Og husk, at du aldrig må videregive personfølsomme data via email. - Et sikkert kodeord
Din fødselsdag, din fødeby, din datters navn. Typiske eksempler på danskernes løsslupne holdning til kodeord, som gør det let for hackerne at få adgang til følsomme data. Sørg for at have en stærk kode til din email, netbank, e-boks m.m., og skift den gerne jævnligt.
En god idé er at lave en kode med tre tilfældige ord, der danner en huskesætning. Det er svært at gætte for hackerne, men det er let at huske for dig.