antivirus

Pas på, når du vælger dit antivirusprogram

Et antivirusprogram på din computer er alfa og omega, hvis du vil beskytte dine data mod kriminelle, men pas på, når du vælger udbyder. Det er ikke alt, der er, som det ser ud til at være.

Der findes en lang række antivirusprogrammer derude, og de fleste mennesker er af den opfattelse, at gratisversionerne er mere end rigeligt til at sikre både den private og virksomhedens computer. Men ofte er det ikke nok til hverken det ene eller det andet.

Forbrugerrådet Tænk har testet mere end 20 forskellige produkter, og resultatet viser, at det ikke kun er gratisversionerne, der dumper – flere af de programmer, der koster penge, beskytter dig heller ikke optimalt.

Kan du nøjes med Windows?

Som nævnt følger Windows 10 Defender Antivirus med alle nyere PC’er, og det sørger for beskyttelse, hvis du ikke selv installerer et antivirusprogram. Men er det godt nok til at sikre dig mod it-kriminelle?

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er den generelle beskyttelse udemærket, men programmet har svært ved at bremse forsøg på phishing og ransomware – og det er i høj grad disse to kriminelle handlinger, der er i vækst indenfor cyberangreb.

Du bør derfor altid installere et eksternt antivirusprogram, og det gælder uanset om du er privatperson eller virksomhed.

Undgå disse 4 programmer

Grundlæggende advarer disse programmer ikke godt nok om skadelige filer, ligesom de har svært ved at bekæmpe malware og vira, hvis de ondsindede filer overføres fra en USB-nøgle. Her er 4 programmer i Tænks test, der forringer sikkerheden yderligere:

  1. G Data Internet Security
  2. Sophos Home
  3. ZoneAlarm Free Antivirus
  4. Malwarebytes Premium

My-Data Internet Security

Der findes flere gode antivirusprogrammer derude, og vi vil gerne slå et slag for, at du beskytter din PC med et af dem.

Selv tilbyder vi My-Data Internet Security, der beskytter dig mod alle former for trusler gennem løbende overvågning, ligesom det logger og kategoriserer 100% af alle løbende processer. Programmet identificerer både kendte og ukendte malware, APT’er, filløse angreb og alle andre former for ondsindet adfærd på din computer.

Kort sagt: Du får fuld beskyttelse!

Kontakt os allerede i dag, hvis du vil høre mere.