virksomhed-it-sikkerhed

Udgangspunktet for virksomheders it-sikkerhed er helt forkert – hvordan er din?

Alt for mange virksomheder har den forkerte tilgang til it-sikkerhed. De arbejder ud fra en gammeldags præmis, og det er helt forkert, fortæller ekspert.

It-sikkerhed er ikke, hvad det har været, og desværre sidder mange virksomheder fast i den helt forkerte måde at gribe it-kriminalitet an på – og det er spild af gode ressourcer.

“Vi har alt for længe bygget mure rundt om virksomheden ud fra antagelsen, at vi kan holde “the bad guys” ude. Men det virker ikke,” forklarer Wam Voster, reasearch director i en virksomhed med fokus på it-sikkerhed.

“Uanset hvor mange penge du bruger på at holde dem ude, er det ikke et spørgsmål, om de kommer ind, men hvornår de kommer. Du kan ligeså godt forberede dig på det,” siger han.

Fremtiden er digital, og sikkerheden skal gribes anderledes an

Det er de færreste, der er villige til at indrømme, at et hackerangreb med stor sandsynlighed kommer til at ske på et tidspunkt, og det er én ting, fortsætter Voster, en anden ting er, at fremtiden kun bliver mere og mere digital. Allerede om få år, spår man, at der vil være 20 milliarder enheder koblet op til internet of things, og den måde vi arbejder med it-sikkerhed i dag, kan ikke skaleres op i den størrelsesorden.

Det handler derfor i langt højere grad om at acceptere, at det ikke kun er et spørgsmål om at holde hackerne ude, mens også om at uddanne medarbejdere til at håndtere digitale enheder korrekt – og ikke mindst om at sikre sig med backup og en beredskabsplan, så virksomheden kan køre videre på trods af et angreb.

Vil du læse mere om Wam Voster og hans holdning til it-sikkerhed, finder du hele artiklen lige her.

Er din backup sikret og krypteret?

En af de fejl, der ofte følger i fodsporet på den forkerte indstilling til it-sikkerhed, er manglende eller ringe backup. Det bliver mere og mere populært at opbevare sine data i skyen, og mange virksomheder er af den opfattelse, at det er det samme som backup.

Men det er uendeligt langt fra sandheden.

De fleste cloud hosting-løsninger tilbyder ikke sikker opbevaring og kryptering af data. Det betyder, at hvis hackere får adgang til din computer, så har de også adgang til de data, du opbevarer i skyen – og er du udsat for et ransomwareangreb, fastfryses alle data.

Du kan med fordel tjekke op på din cloud løsning allerede i dag, og du er også velkommen til at tage et kig på vores online backup, der giver komplet databeskyttelse; du vil kunne genskabe hele din computer ved hjælp af få klik. Uanset hvad du har været udsat for.

Vil du vide mere om farerne ved cloud hosting, så læs også denne artikel.