mobil-beskyttelse

Er din mobil beskyttet mod angreb?

En stor del af virksomhedens digitale enheder er mobile, og der er mange fordele i at være tilgængelig døgnet rundt uanset opholdssted – men husker I at sikre de mobile enheder?

Mens flere og flere opruster på sikkerhedsfronten, når det kommer til computeren, så er der mange, der stadig glemmer, at de mobile enheder også udgør en stigende sikkerhedstrussel i forbindelse med cyberangreb.

It-kriminelle bliver dygtigere og dygtigere, og det store fokus på it-sikkerhed betyder, at de må tænke kreativt, når de vil stjæle personfølsomme oplysninger og forretningshemmeligheder – og her er mobiltelefonen blandt andet blevet en populær vej ind virksomhedernes systemer.

Sikkerhed kræver en indsats fra medarbejderne

Som virksomhedsleder eller it-ansvarlig står du i spidsen for den generelle sikkerhed, men du kan ikke alene sikre et sundt sikkerhedsniveau. Det kræver en betydelig indsats fra alle virksomhedens medarbejdere, og det handler primært om at skabe den rette sikkerhedskultur.

Antivirusprogrammer, automatisk opdaterende systemer og krypteringer er ikke nok. I skal løfte i flok. Medarbejderne skal være bevidste om de konsekvenser et hackerangreb kan have for virksomheden, og det kan være en fordel at udarbejde en decideret sikkerhedspolitik, så medarbejderne ved, hvordan de skal håndtere mobile enheder.

5 gode råd til sikkerheden

Udover at udarbejde en sikkerhedspolitik, er der en række ting, I med fordel kan gøre for at sikre jer bedst muligt mod angreb:

  1. Lås simkortet til telefonen, og beskyt altid mobile enheder med en pinkode.
  2. Vær forsigtig med applikationer, og overvej troværdigheden grundigt, inden du installerer dem.
  3. Installer systemer, der kan finde og slette enhedens indhold i tilfælde af tab eller tyveri.
  4. Sørg for at have backup, så der ikke er vigtige date på enheden, der ikke er tilgængelige andre steder.
  5. Opbevar aldrig kritiske data, medmindre de er sikkert krypteret.

Trojanske heste, orme og malware

Mobiltelefoner og tablets har samme sårbarheder som computere, og de inficeres på samme måde af virus, trojanske heste, orme og anden malware, hvis I ikke er forsigtige.

Det mest almindelige angreb sker, når en person uforvarende installerer en app med ondsindede trojanske heste; et skadeligt program, der invaderer mobilen. Konsekvenserne kan være alt fra tyveri af personlige data til aflytning, overvågning og destruktion.