email hack

Risikoen for angreb via e-mail bliver stadig større: Sådan undgår du fup

Det svageste led i virksomhedens it-sikkerhed er og bliver mennesket. Ofte hopper vi i med begge ben, når der tikker en phishing mail ind i indbakken, og derfor skal du være opmærksom, hvis du vil undgå fup.

Sikkerhedsvirksomheden Mimecast har for nylig lavet en undersøgelse, der viser, at kriminelle hackere stadig angriber med via email – og angrebene bliver mere sofistikerede og sværere at gennemskue for hver gang.

Samtidig viser rapporten, at knap en tredjedel af de adspurgte virksomheder jævnligt oplever, at følsomme oplysninger ved et uheld sendes til den forkerte person via email. Det er en enorm sikkerhedsbrist, der gør det endnu lettere for kriminelle at få fat i de nødvendige oplysninger til at trænge ind i computeren eller på anden vis intimidere virksomheden.

Kort sagt er email den ultimative adgang for cyberkriminielle, når det kommer til ransomware angreb, og rapporten konkluderer da også, at 92% af alle angreb starter med der.

Bliver du nervøs?

Hvis du ikke har 100% styr på din it-sikkerhed, bør du blive det. Du og dine ansatte skal vide, hvordan I håndterer følsom information på sikker vis, hvordan I spotter en phishing mail og ikke mindst hvordan I skal reagere, når virksomheden udsættes for fup.

Det er nemlig ikke et spørgsmål om det sker, men om hvornår det sker.

Du skal have en plan B

Det spås, at der om få år vil være 20 milliarder enheder koblet op til internet of things (IoT), og det er nærmest umuligt at skalere traditionel it-sikkerhed op i den størrelsesorden. Derfor handler det i langt højere grad om at have en plan B, når uheldet er ude: En beredskabsplan.

Og så er det helt essentielt, at du har sikker og krypteret backup, så dine data ikke kan fastfryses og slettes af ondsindede hackere.

My-Data forebygger fup

Siden 2011 har My-Data arbejdet for at sikre danskernes digitale liv. Private såvel som virksomheder. Vi ser tegn på svindel og fup hver eneste dag, og vi ved, hvordan du forebygger og bekæmper.

Først og fremmest handler det om den grundlæggende sikkerhed. Hvis du vil undgå fup, skal du have et antivirusprogram, der virker; ikke en gratisversion, men et gennemtestet produkt, der kan påvise et højt niveau af sikkerhed. My-Data forhindrer fup gennem løbende virusovervågning, og vi hjælper dig med at tjekke din computer for ondsindede programmer.

Dernæst skal du undersøge, om din nuværende cloud hosting er så sikker, som den udgiver sig for. Vær kritisk, og stil spørgsmålstegn ved sikkerheden. Opbevares dine data på en ekstern server, og krypteres dine data forsvarligt. Udsættes du for et ransomwareangreb, fastfryses alle dine data – også sin backup – hvis sikkerheden i skyen ikke er høj nok.

Pssst… Vil du vide mere om antivirusprogrammer, kan vi anbefale dig at læse denne artikel, som Forbrugerrådet Tænk har udarbejdet.