it-sikkerhed-cyber-security

It-sikkerhed: Vi kan ikke følge med vores nordiske naboer

Når det kommer til markedet for it-sikkerhed, halter Danmark efter både Norge og Sverige. Men det vil ændre sig indenfor de næste år.

En analyse, foretaget af Deloitte, viser, at danske virksomheder og myndigheder er langt mindre bevidste om it-sikkerhed og markedet for sikkerhedsløsninger end vores nordiske naboer i Sverige, Norge og Finland.

Faktisk ligger Danmark på niveau med lande som Polen, Italien og Tjekkiet.

Analysen påpeger et stort uudnyttet marked indenfor it-sikkerhed i Danmark, og Deloitte spår, at markedet vil eksplodere og fordobles indenfor de næste 4 år:

“Hvis Danmark havde det samme politiske fokus på it-sikkerhed, som eksempelvis i Storbritannien, så kunne det give en stigning i markedet på 60 procent,” skriver de i rapporten.

Stort potentiale i dansk it-sikkerhed

Cybertruslen mod Danmark er støt stigende, og Center for Cybersikkerhed under Forsvarsministeriet har vurderet, at cyberkriminalitet er den største sikkerhedstrussel mod Danmark netop nu.

Der er altså et stort potentiale i det danske marked for it-sikkerhed. Både myndigheder, virksomheder og privatpersoner, skal forebygge angreb fra cyberkriminelle, og ofte er forebyggelse ikke nok – det er også nødvendigt med en handlingsplan, der kan følges, hvis et angreb rammer.

Har din virksomhed styr på sikkerheden?

Truslen fra cyberkriminelle bliver større og større, og særligt de nye GDPR-regler har givet hackerne noget at gå efter.

Det helt store spørgsmål er nu, om du har 100% styr på sikkerheden i din virksomhed?

Det er ikke alle antivirusprogrammer, der er lige effektive, det kan være farligt at opbevare sine filer i skyen og de mange mobile enheder, der er i virksomheden, udgør en større trussel, end du aner.

Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at når det kommer til cyberkriminalitet, så er det dig og dine medarbejdere, der er den største trussel; hackerne skal nemlig have adgang, før de kan lave ravage.

Adgangen gives ofte ved at en person klikker på en vedhæftet fil eller et link i en mail, og derfor er det essentielt at uddanne alle medarbejdere i it-sikkerhed, ligesom du naturligvis bør tage dine forholdsregler ved at anvende effektive virusprogrammer og jævnligt tjekke din computer for malware, orme og lignende