pc-checkup

PC Checkup som præmie? Vi sponsorerer din konkurrence

Er du på jagt efter sponsorater til en konkurrence – og er du kørt død i de klassiske biografbilletter? Hos My-Data sponsorerer vi gerne et PC Checkup til relevante konkurrencer, så danskerne kan få øjnene op for it-sikkerhed.

De fleste computerbrugere har oplevet at sidde med en langsom computer, og der er ikke meget, der er mere irriterende end netop det. Det skulle da lige være, hvis computeren inficeres med malware eller hackes af cyberkriminielle – og det er bestemt ikke så sjældent, som det lyder.

I Danmark er vi væsenligt efter vores nabolande, når det kommer til it-sikkerhed, og det gælder både i privat og erhvervsmæssig sammenhæng.

Det vil vi gerne lave om på!

Og netop derfor sponsorerer vi PC Checkup i relevante konkurrencer. Har du en konkurrence på vej, hvor du mener, My-Data passer ind, så tøv ikke med at kontakte os.

Hvad er et PC Checkup?

Som nævnt har mange computerbrugere problemer med hastigheden på deres PC; den er i den grad langsommere, end da de købte den. Det skyldes som regel, at computeren med tiden er blevet inficeret med virus, spyware, malware eller det, der er værre.

Med et PC Checkup får kunden et grundigt tjek af sin PC, så alt, hvad der ikke bør ligge på harddisken, fjernes. Det gælder virus, malware og andre ondsindede programmer, men det gælder os overflødige filer, der optager unødvendig plads på computeren.

Gennemgangen af kundens computer sker via fjernsupport. My-Data får en midlertidig kode, der giver adgang til computeren, og på den måde er det en hurtigt og effektiv proces. Hvis kunden ikke bryder sig om, at en fremmede roder i computeren uden opsyn, kan vi udføre arbejdet, mens kunden følger med på sin egen skærm.

Hvor kommer computervirus fra?

Et slag på tasken siger, at der hver dag kommer 200 nye computervira ud af hackernes hænder. Det betyder, at det er stort set umuligt at gardere sig mod en infektion i computeren, medmindre du har et effektivt antivirusprogram.

De fleste virusangreb skaber “bare” rod og ravage i din computer, men der findes også langt mere farlige vira, der har til formål at fastlåse brugerens computer – herefter vil hackerne kræve erstatning for at åbne den igen.

En virus kan ikke få adgang til computeren på egen hånd – det kræver menneskelig indblanding. Som regel sker det ved hjælp af vedhæftede filer i e-mails eller onlinemeddelelser gennem f.eks. Messenger, Skype eller lignende programmer. Derfor er det helt essentielt, at du aldrig åbner vedhæftede filer eller klikker på links i e-mails fra afsendere, du ikke kender.