E-mærket: Derfor kan du stole på det

E-mærket er en dansk mærkningsordning, der garanterer dig en sikker handel på nettet. Kig efter det, så du undgår at blive snydt.

Har du hørt om e-mærket?

Danske webshops kan få et certifikat, der viser dig som forbruger, at her er der garanti for en sikker og gennemsigtig handel. Mærkningsordningen er en del af kampen om at løfte niveauet blandt webshops, så ingen kunder snydes.

Der er selvfølgelig mange andre ting, du bør kigge efter, når du handler på nettet, men i dag tager vi først og fremmest et kig på e-mærket som en del af din digitale sikkerhed. Det virker nemlig.

Data du kan stole på

Vi danskere elsker at handle på nettet.

Det giver os mere tid, ofte er der penge at spare og så er det bare en hel del lettere at handle fra sofaen. Men… der er alligevel én ting, der mangler, når vi handler online: Tilliden.

For kan man stole på en butik uden ansigt?

Det er faktisk lige præcis dét, du kan, hvis butikken er e-mærket.

E-mærket er nemlig din garanti for tryghed.

Hvordan det?

For at en webshop kan blive godkendt til e-mærket, har ordningens jurister lavet testkøb og godkendt handelsbetingelserne, så de sikrer sig, at alt spiller. Og det er ikke en hvilken som helst webshop, der kan blive certificeret; e-mærket sikrer nemlig kunderne med helt op til 10.000 kr. ved køb af fysiske varer, så det er alvor, når en webshop godkendes.

Derfor kan du føle dig sikker, når du handler i en e-mærket webshop.

Gode råd om sikker e-handel

Udvalget af webshops stiger dag for dag, og det kan være svært at gennemskue, hvilke butikker der er til at stole på. For at hjælpe dig med større digital sikkerhed har vi samlet tre anbefalinger, der gør det lettere for dig at undgå de svindlere, der desværre er derude.

  1. Se efter e-mærket
    Handler du på en webshop, der er e-mærket, ved du med sikkerhed, at den lever op til gældende dansk lov og løbende kontrolleres af e-mærkets jurister.
  2. Betal altid med kort
    Når det kommer til online handel, er det vigtigt, at du altid betaler med et betalings- eller kreditkort. På den måde er du nemlig beskyttet af indsigelsesordningen, hvis varen aldrig dukker op.
  3. Undersøg webshoppen
    Hvis du ikke har handlet på en given webshop tidligere, er det altid en god idé at tjekke virksomheden, inden du godkender købet. Læs anmeldelser på Trustpilot, undersøg om hjemmesiden er dansk og test eventuelt virksomhedens mailadresse og telefonnummer – og brug så altid din sunde fornuft.