3 tips til en hurtigere PC

Er computeren blevet langsom i optrækket, så fortvivl ikke. Med få træk kan du få hastigheden tilbage uden at bruge penge, og det kræver ikke større teknisk snilde, så alle kan være med.

Der findes næppe noget mere irriterende end en sløv computer, men inden du styrter ned og klager til forretningen, hvor du har købt den, kan du med fordel overveje, om du selv kan gøre noget for at speede den op. Ofte er det nemlig din egen skyld, at hastigheden ikke længere er på sit højeste, og vi har samlet 3 enkle og effektive tips til dig, der gerne vil give din PC et lille skub.

1) Ryd op på din harddisk

Har du haft din computer i længere tid, har du sandsynligvis fyldt harddisken godt op med filer. Nogle af dem bruger du sikkert jævnligt, men der er gode chancer for, at flere af dem er overflødige – og når lageret bliver trangt, bliver din PC langsom.

Det første du skal gøre, hvis du vil øge PC’ens hastighed, er derfor at rydde op på din harddisk. Som minimum skal du have 5 GB ledig lagerplads, og det gør bestemt ikke noget, hvis du har mere.

Til oprydningen kan du bruge Windows-værktøjet “Diskoprydning,” der hjælper dig med at finde filer, der fylder meget, men som du trygt kan slette. Det gælder eksempelvis midlertidige internetfiler og programmer, du ikke længere bruger. Derudover skal du huske, at du jævnligt skal tømme computerens papirkurv, så slettede filer ikke optager unødvendig plads på harddisken.

2) Optimér Windows til bedste ydelse

De færreste tænker over det, men Windows er fyldt med små, grafiske elementer til at styrke det visuelle udseende, men til gengæld sænker de hastigheden på din PC. Med et enkelt klik kan du fjerne elementerne og dermed indstille Windows til den bedste ydelse.

Du skal gøre følgende:

– Åbn indstillinger, klik på System og vælg menupunktet Om i nederste venstre hjørne.

– Øverst til højre klikker du på Systemoplysninger, og i det næste vindue vælger du Avancerede systemindstillinger.

– Klik i feltet ud for Juster til den bedste ydelse og klik på OK.

3) Vælg et effektivt antivirusprogram

Antivirusprogrammer tapper kræfter fra din computer, men den bliver endnu mere sløv, hvis den er fyldt med skadelig software, virus og malware – og derfor er det essentielt, at du har et godt antivirusprogram.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en fyldestgørende test af de mest populære produkter på markedet, og selv har vi skrevet et lille indlæg om vigtigheden af at vælge det rigtige program. Kort fortalt kan begge dele opsummeres til at Windows 10 Defender Antivirus ikke er nok til at beskytte din PC optimalt, og derfor bør du altid installere et eksternt.

MY-DATA tilbyder omfattende sikkerhedspakker til både private og erhverv, og uanset hvilken løsning, du vælger, vil den værne om din digitale sikkerhed uden at stjæle for meget af computerens ydeevne.