Så meget er din konto værd for hackere

Hvis du tror, at du ikke er meget værd for hackere og derfor sløser lidt med sikkerheden, så kan du godt tro om igen. Du er måske ikke mange penge værd i sig selv, men det samlede billede gør selv enkeltpersoner attraktive ofre for it-kriminelle.

Vi møder ofte skepsis hos danskerne, når vi forklarer, at det er bydende nødvendigt at værne om sin digitale sikkerhed på internettet. “Det sker ikke for mig” eller “Jeg har ingenting at stjæle” er de typiske svar, men det er ikke helt sandt. Magasinet Komputer har tidligere skrevet en artikel om, hvor meget dine konti er værd på det mørke internet, og vi gengiver summerne for endnu engang at slå et slag for den digitale sikkerhed.

Værdien af din konto

Det er hjemmesiden Top10VPN, der har afsøgt de mørkeste kroge af det kriminelle internet, og de har fundet frem til en række gennemsnitspriser på hackede konti:

Paypal-konto: 2340 kr.

Netbank: 1420 kr.

Kreditkortoplysninger: 470 kr.

Pasoplysninger: 400 kr.

Ebay-konto: 226 kr.

Apple ID: 92 kr.

Netflixkonto: 60 kr.

Amazonkonto: 57 kr.

Facebookkonto: 31 kr.

Skypekonto: 30 kr.

Email: 6-18 kr.

Paypal indtager den suveræne førsteplads, men selv adgang til din Netflixkonto eller dit Apple ID er penge værd for hackerne. Og du kan måske nok have ret i, at det i sig selv ikke er mange penge – men det er det, hvis det lykkes bagmændende at hacke rigtig mange konti på én gang.

Beskyt dig mod angreb fra hackere

De to vigtigste ting du kan gøre, hvis du vil beskytte dig mod angreb fra hackere, er 1) at bruge forskellige og sikre kodeord til alle dine konti, og 2) at investere i et effektivt antivirussystem, der kan holde hackerne fra døren. Hos My-Data tilbyder vi et afprøvet og anerkendt antivirusprogram, der beskytter din computer mod alle former for trusler, så du kan bevæge dig rundt på nettet uden at frygte, at kriminelle kigger med over skulderen.

Vil du vide mere om, hvordan du styrker din digitale sikkerhed, finder du 6 gode råd i denne artikel.