Antivirus – er det nok til at beskytte din virksomhed?

Antivirussoftware løbes over ende af moderne trusler som key loggers, bagdøre, trojanske heste og spyware, så hvilken betydning har antivirusprogrammer reelt for virksomheder i dag; kan vi undvære dem eller har de stadig deres berettigelse?

Enhver virksomhed med respekt for digital sikkerhed har et antivirusprogram installeret på alle computere. Et effektivt system scanner, opdager og blokerer malware i stride strømme hver eneste dag, men trusselbilledet har ændret sig i årenes løb, og it-kriminelle bliver bedre og bedre til at angribe sikkerheden med andre metoder.

De største trusler mod it-sikkerheden er ikke længere virus. Det er key loggers, bagdøre, rootkits, trojanske heste, spyware og lignende redskaber, der på sofistikeret vis fupper medarbejdere til at udlevere kompromitterende oplysninger.

Og her er antivirusprogrammer ingen hjælp.

Er antivirus stadig nødvendigt?

På trods af det nye digitale trusselbillede har de fleste virksomheder fortsat antivirusløsninger kørende, og det er der flere gode grunde til; det er nemlig ikke overflødigt.

Først og fremmest er det bedst at være på den sikre side. Det vil kunne skade din virksomhed, hvis den blev hacket, og det kom frem, at du ikke havde beskyttet dine data på bedst mulig vis.

Dernæst er der stadig enorme mængder af generende malware i omløb, og det opsnapper og afhjælper et effektiv antivirussystem. Computerworld forklarer, at en almindelige PC uden antivirus sandsynligvis vil blive inficeret med “dum” malware i løbet af en uge, hvis ikke det blev stoppet af et antivirusprogram.

 

Antivirus er IKKE nok!

Konklusionen på antivirus er, at det stadig er nødvendigt at have et effektivt program til at holde malware fra døren. Men er det nok til at holde hackerne væk?

Nej. Desværre ikke. Udover antivirussoftware har du brug for et system, der løbende scanner for uregelmæssigheder og udsving i netværket; ting der kan være tegn på, at et angreb er sat i gang. Såkaldt stand-alone-antimalware er ikke længere en sikker løsning. Der skal mere avancerede systemer til. Du skal have et antivirussystem med intrusion detention, firewall, applikation controller, sårbarhedsmonitorering og lignende, og så skal du samtidig oparbejde en digital sikkerhedskultur blandt dine medarbejdere, så de enkelte personer ved, hvordan de spotter et muligt angreb via mail og telefon.

Hos My-Data har vi en fyldestgørende sikkerhedspakke, der beskytter dig mod alle former for trusler. Vores software er prisvindende og blandt de allerbedste på markedet – og vi vil meget gerne hjælpe din virksomhed til større digital sikkerhed.