antivirusprogram

Hvorfor bruge et antivirusprogram?

Du SKAL have et antivirusprogram. Sådan lyder mantraet i hvert fald, hvis du spørger it-eksperterne. Men hvorfor er det så vigtigt med den beskyttelse?

Du er garanteret faldet over dem flere gange; antivirusprogrammerne. Måske har du allerede et – måske har du ikke? Er du blandt førstnævnte, bør du tage et kig på, om du dit program er så sikkert, som det lover – er du blandt sidstnævnte, bør du får et antivirusprogram med det samme.

Det er alfa og omega for din sikkerhed, at du har et godt antivirusprogram.

Hvorfor?

Et antivirusprogram forhindrer hackere i at inficere din computer med vira, orme, malware og andre ondsindede programmer, og det er faktisk din eneste reelle chance for at holde cyberkriminelle fra døren.

Hvordan får du virus på din computer?

Hackere bruger flere forskellige metoder til at inficere din computer med virus – og uden et antivirusprogram opdager du ikke nødvendigvis, at det sker. Der kan nemlig gå lang tid fra computeren inficeres til angrebet realiseres.

De fleste virusangreb sker enten, når du besøger en hjemmeside, der ikke er sikker, eller hvis du klikker på et link eller en vedhæftet fil i en mail. Ofte er det svært at gennemskue, om hjemmesiden eller linket er sikkert, og derfor er det nødvendigt med et antivirusprogram, der kan hjælpe dig.

Hvilke former for virus findes der?

Internettet vælter i forskellige former for virus, og nedenfor gennemgår vi de mest udbredte, så du ved, hvad du er oppe imod:

Orme er en af de mest anvendte typer af virus. De er særligt farlige, fordi de spreder sig selv gennem adressebøger, e-mails og mange andre ting; de har som regel deres egen SMTP-maskine, der gør, at de kan sende sig selv videre.

Trojanske heste er en anden udbredt form for virus, der gemmer sig i programmer for derefter at lave huller i sikkerhedssystemerne. Trojanske heste er en malware, der til forveksling ligner almindelige filer, og derfor er de umulige at få øje på uden et antivirusprogram.

Malware er en software, der har til formål at skade computeren, og det er en overordnet kategori for flere forskellige former for virus, fx trojanske heste og spyware.

Ransomware er en særlig type af malware, der gør det muligt at fastfryse informationer på din computer, så du ikke længere har adgang til dem. Denne virus bruges ofte af hackere, der kræver en løsesum for at give dig kontrollen tilbage.

My-Data Antivirus

Hos My-Data har vi udviklet et effektivt antivirusprogram, der beskytter din computer mod alle former for trusler. Programmet overvåger løbende computeren, identificerer og registrerer alle former for angreb og ondsindet adfærd på din computer, så du kan være i sikkerhed for hackerne.

Vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte os.