falske annoncer

Pas på! Denne trussel bliver større og større

Fristes du af de farverige internetannoncer, der popper op på skærmen i tide og utide? Vær forsigtig! De kan være falske og dermed farlige.

Annoncer er efterhånden en fast del af brugeroplevelsen på internettet, og det er noget, vi dagligt skal forholde os til. Enten ved at klikke på dem eller ved at lade dem være. Er du en af dem, der fristes af de gode tilbud, skal du være forsigtig; tal fra Google viser nemlig, at mange af dem ikke er reelle.

Og truslen vokser år for år.

I 2017 fjernede Google 3,2 milliarder annoncer, fordi de overskred firmaets politikker. Til sammenligning var tallet kun 1,7 milliarder i 2016.

Hvad skal du være opmærksom på?

De falske annoncer kan grundlæggende inddeles i tre kategorier:

  • Reklamer med falsk indhold.
  • Phishing-forsøg hvor bagmændende dirigerer dig til en ny side, hvor de forsøger at lokke kodeord, e-mailadresse eller kreditkortoplysninger fra dig.
  • Annoncer der indeholder skjult virus eller malware, som automatisk installeres på din computer, når du klikker.

It-kriminelle bliver bedre og bedre til at konstruere annoncerne, så de ligner reelle reklamer, og derfor er det bedste, du kan gøre, at være skeptisk. Vær forsigtig med reklamer fra firmaer, du ikke kender, og brug din sunde fornuft: lyder tilbuddet for godt til at være sandt, er det sandsynligvis netop det.

Sådan sikrer du bedst din computer

Vil du minimere risikoen for at løbe ind i de falske annoncer, kan du installere et såkaldt adblock-program, der forhindrer annoncerne i at blive vist på din computer. Det er både nemt, hurtigt og gratis, men du skal være opmærksom på, at programmet også vil fjerne de oprigtige annoncer, så du risikerer at gå glip af gode tilbud.

Alternativt kan du vælge at sikre din computer mod malware, ransomware og vira med My-Datas sikkerhedspakke, der beskytter både Windows PC og Mac samt tablets og smartphones i hele husstanden.